#Uber kendi kendine sürüş programını sürdürecek, sürücü avantajları sunacak gibi görünüyor

Uber CEO'su Dara Khosrowshahi, şirketin "bu yaz" kendi kendine sürüş programını sürdüreceğini söyledi

Uber kısa süre içinde kendi kendini süren testlere devam edecek ve sürücüler için faydalar aramaya başladı, CEO Dara Khosrowshahi Çarşamba günü Recode'un Kod Konferansı'na verdiği demeçte.



Kendi kendini süren araba programını Arizona'da kapattıktan bir hafta sonra Khosrowshahi, Uber'in otonom arabalarını "bu yaz" yol unda görmeye çalışacağını ve güvenli olmalarını sağlamak için elinden gelen her şeyi yaptığını yineledi.

Mart ayında uberin kendi aracı cadde de bir kadın a çarparak ölüne sebep olmuştur.Bu olaydan sonra uber bu programı kapatmıştı.



Khosrowshahi ; "Bazı" Uber sürücülerinin hoşnutsuz olduğunu da kabul etti, ancak şirketin ödemeleri iyileştirmek istediğini söyledi.Sürücülerin mutlu olmasının sağlanması, işin uzun vadede büyümesinin anahtarı olacaktır.

Şirket aynı zamanda işçilere ekonominin işleyişinde nasıl davranıldığına dair önemli baskılar takip ederek şoförlere bir avantaj ve sigorta paketi sunmaya çalışıyor.
As you think about the gig economy, and independent workers; independent workers, they're a second-class citizen that all of a sudden that don't get access to benefits, healthcare, just because they've decided to work for themselves, versus outsourcing their career to a company," he said.


Uber'in otonom araçlarının geleceği ile ilgili olarak Khosrowshahi, şirketin teknolojiyi üçüncü taraflara lisanslamaya çalışacağını ve bunun da Waymo ile görüşmelerde bulunacağını söyledi.

ayrıca, (bir UberPOOL) hem insanların hemde makinalerın kullanımı paylaşacağının öngöüyor.

"Makineler insanları zenginleştirir.Sihrin makineler ve insanların aynı anda işi daha iyi yapacakları"
dedi.


Khosrowshahi ayrıca Uber'in “ulaşım Amazon'u” olmasını istiyor, çünkü bu platform kendi platformu üzerinden üçüncü parti taşımacılık hizmetleri sunacak, tıpkı Amazon'un kendi ürünlerini satmadığı gibi.

"BART'ı (Körfez Bölgesi'nin toplu taşıma sistemi) alternatif olarak sunmak istiyoruz"dedi

BART almalı mıyım, bisiklet almalı mıyım, bir Uber almalı mıyım? Tüm bunlar gerçek zamanlı bilgi, hepsi sizin için optimize edilmiş ve hepsi bir düğmeye basılarak yapılabilir


CNBC'nin Çarşamba günü bildirdiği gibi, Khosrowshahi de Uber'in 2019'un sonlarında halka açılmaya çalıştığını doğruladı.

Şirketin sürekli zararlarına rağmen Khosrowshahi, Uber'in profiline geldiğinde “iyi bir konumda” olduğunu, kârlılık ve marjların iyileşmeye devam ettiğini ve “çok güçlü bir bilançoya sahip olduğunu” söyledi.

Haber çıkışına “2019'da bir halka arz için yola çıktığımızı düşünüyorum” dedi. "Dünyada birçok şey olabilir ama biz de makul bir tamponumuz var, bu yüzden bence oldukça iyi bir noktadayız."

Uber, Şubat ayında, Alfabeyle olan anlaşmasından doğan yeni bir yükseklikte 72 milyar dolar değerinde idi. Uber kamuya açılmadan önce Khosrowshahi, yönetim ekibini (aktif bir finansal görevliyi arıyor) ve ürün ve imajını daha da geliştirmek istiyor.

“Markayı ve Uber'in neyi temsil ettiğini yeniden inşa ediyoruz ve bence müthiş bir ilerleme kaydediyoruz ... şu an üzerinde çalıştığımız şey, Dünya'daki en güvenli hareketlilik platformunu inşa etmektir” dedi.

Yorumlar