Erkeklere Özel: Hangi Yüz Şekli İçin Hangi Gözlük?

Erkeklere Özel: Hangi Yüz Şekli İçin Hangi Gözlük?

Yüz şeklinize göre doğru gözlüğü seçerek bu yazın en karizmatik erkeği siz olun!
Yaz mevsimi yaklaşıyor, havalar ısınıyor. Önümüz bol güneşli, sıcak günlerken, en önemli aksesuarımız da güneş gözlüğü olacak. Gözlerimizi yoğun güneş ışığından koruyan ve yüzümüzün tam ortasında taşıdığımız için stilimizde oldukça etkili, hatta bazı durumlarda tipimizi kurtaran, olduğumuzdan daha yakışıklı gösteren bu sevdiğimiz aksesuara dikkat! Doğru gözlük seçimi bir erkeği vezir edebileceği gibi rezil de edebilir. Bakalım yüz şeklimize göre hangi gözlük uygun, hangi gözlük modeli hangi yüz şekline göre seçilmeli?

1. Yuvarlak ve oval yüz şekline kare ve köşeli gözlükler


Yuvarlak yüzlü iseniz kare ve köşeli güneş gözlüğü modellerini tercih etmelisiniz. Büyük, yuvarlak bir kafa yapısı, yuvarlak hatlar, hafif şişkin yanaklar, kare veya dikdörtgen çerçeveli gözlük modelleri ile keskinleşecektir. Yüzünüze hafif büyük olan modeller ile yüzünüz daha ince ve erkeksi görünecektir.

2. Elmas yüz şekline D çerçeve gözlükler


Yüzünüzün üst tarafı alt tarafına göre daha geniş ise; geniş bir alın, yuvarlanan hatlar, şişkin elmacık kemişleri, aşağıya doğru incelen bir çene yapısına sahipseniz, yüzünüz dışarıdan konik kesilmiş bir elmasa benzer. Buna da elmas yüz şekli denir. Elmas yüz şekline en çok yakışan gözlük ise d-frame tarzıdır. Hafif retro ancak modern olan bu d çerçeve gözlük tarzı, oldukça stil sahibi görünmenize yarar.

3. Üçgen yüz şekline Clubmaster gözlükler


Alnınıza doğru çıktıkça daralan ve küçülen, alt tarafı geniş, elmacık kemikleri basık bir yüz şekline sahipseniz, kemikli düz bir alın çerçevesi olan, yuvarlak hatlı cam şekillerine sahip clubmaster modelisizin için ideal bir model olabilir. Alt tarafı ince, üst tarafa doğru kalınlaşan herhangi bir gözlük modeli de surat tipinizi dengeleyerek size yakışan model olabilir.

4. Kare yüz şekline yuvarlak gözlükler


Geniş ve köşeli bir alın karşısında geniş ve köşeli bir çene hattı, orta kısımda basık elmacık kemikleri ve düz inen bir surat, kalın bir yüze yuvarlak gözlük modeli oldukça yakışacaktır. Yuvarlak modeller son dönem oldukça popüler olsalar da son derece dikkatli olunması gereken ve az insana yakışan modellerdir.

5. Kalp yüz şekline pilot gözlükler


Geniş bir alın ve yukarı doğru yuvarlak köşeli bir kafatası, gözlere doğru incelen surat, köşeli çeneler, aksiyon film yıldızlarını andıran bir yüz ifadesi demektir. Bu yüze de Ray-ban ile özdeşleşmiş, klasik havacı modeli, çoğu filmde olduğu gibi iyi oturmaktadır.
6. Dikdörtgen köşeli yüz şekline damla modeli gözlükler
Geniş ve köşeli bir alın, geniş ve köşeli bir çene ve kalın, uzun bir surat ifadesi için en uygun gözlük yuvarlak ve havacı arasında bir yerlerde duran damla modelidir. Suratın sert hatlarını yumuşatır, kalınlığını hafifletir.
damla modeli gözlükler ile ilgili görsel sonucu

Yorumlar